Šalát z údenej makrely

18.11.2010 20:42

Suroviny 3 červené papriky, 3 mrkvy a 3 jarné cibuľky pokrájané na kolieska, 1 čilipaprika (vykôstkovaná a pokrájaná na jemné pásiky), postrúhaná šupka z 1 chemicky neošetreného pomaranča a 2 limetiek, 4 filety z údenej makrely (po 150 g), 100 g ryže, 20 lístkov bazalky a 20 lístkov mäty
Dresing
cesnak, soľ, 1 čajová lyžička cukru, zázvor, 20 lístkov koriandra, šťava z 2 limetiek a 1 pomaranča. Všetky suroviny spolu rozmixujte.

Postup

Červené papriky opečte a potom dajte na chvíľu do mikroténového vrecka, aby ste ich mohli ľahko ošúpať. Očistené papriky pokrájajte na pásiky. Ryžu uduste. Makrelu vykostite a rozoberte na menšie kúsky. Všetky suroviny dajte do veľkej misy, opatrne zmiešajte a polejte dresingom.
1 porcia obsahuje cca 300 kcal, 33 g bielkovín, 28 g sacharidov, 4 g tuku.

Diskusná téma: Šalát z údenej makrely

Neboli nájdené žiadne príspevky.
 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode